Packmaterial för flytt

Att flytta kan vara en utmanande uppgift, men med rätt förberedelser, packmaterial och verktyg kan processen bli mycket smidigare.

I denna guide kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om flyttpackning, inklusive vilka typer av flyttlådor du bör använda, hur du packar dina saker på ett säkert sätt, och var du kan köpa packmaterial för din flytt. Vi har dessutom inkluderat en checklista vid flytt som kan vara bra att ha till hands!

När det gäller packmaterial för flytt kan du överväga att kontakta Micrologistic. Micrologistic är specialiserade på förpackningslösningar och kan tillhandahålla allt du behöver för en smidig flytt.

Bubbelplast

Bubbelplast är viktig för att skydda dina saker från skador. Du bör använda bubbelplast för sköra föremål och packpapper för att fylla tomma utrymmen i lådorna.

När du använder bubbelplast, se till att bubblorna är vända inåt. Detta ger bättre dämpning för dina föremål. Tejpa bubbelplasten runt föremålet så att den sitter ordentligt.

Wellpapp

Wellpapp kan användas för att linda in föremål eller för att fylla tomma utrymmen i lådorna. När du lindar in föremål, se till att papperet täcker hela föremålet och att det inte finns några öppna områden där föremålet kan skadas.

Tejp

Tejp är nödvändigt för att säkra dina lådor. Använd en stark förpackningstejp för att säkra dina lådor. Tejpa både toppen och botten av lådan för extra styrka.

Använd inte hushållstejp eller maskeringstejp, eftersom de inte är tillräckligt starka för att hålla lådorna stängda under flytten.

Etiketter

Du bör skriva en kort beskrivning av innehållet och vilket rum det tillhör på varje etikett. När du märker dina lådor, skriv tydligt och använd stora bokstäver.

Det kan också vara hjälpsamt att använda olika färger för olika rum, så att det blir lättare att sortera lådorna när du kommer fram till ditt nya hem.

Flyttkartonger

Flyttkartonger för TV

En av de mest känsliga sakerna att flytta är din TV. För att skydda din TV under flytten, bör du investera i en speciell flyttkartong för TV. Dessa lådor är designade för att passa olika TV-storlekar och ger extra skydd för skärmen.

Välja rätt storlek på flyttkartong för din TV

Det är viktigt att välja rätt storlek på flyttkartong för din TV. Om lådan är för stor, kan TV:n röra sig under transporten, vilket kan leda till skador. Om lådan är för liten, kanske du inte kan stänga den ordentligt.

Säker packning av din TV

När du packar din TV, bör du först ta bort alla kablar och tillbehör. Lägg sedan ett lager bubbelplast eller skuminsatser i botten av lådan. Placera TV:n i lådan och fyll eventuella tomma utrymmen med mer bubbelplast eller skum. Slutligen, tejpa lådan ordentligt och märk den med "Fragile" och "This Side Up".

Flyttlådor för tavlor

Om du har konstverk eller tavlor att flytta, är det bäst att använda speciella flyttlådor för tavlor. Dessa lådor är ofta platta och breda, vilket gör dem idealiska för att skydda dina tavlor under flytten.

Säker packning av tavlor

Kom ihåg att linda in dina tavlor i bubbelplast eller packpapper för extra skydd. Du bör också fylla eventuella tomma utrymmen i lådan med packpapper eller annat fyllnadsmaterial för att förhindra att tavlorna rör sig under transporten.

Särskilda tips för packning av konstverk

Om du har särskilt värdefulla eller ömtåliga konstverk, kan det vara värt att överväga att anlita en professionell konsthanterare. De har specialutbildning och utrustning för att hantera och transportera konstverk på ett säkert sätt.

Checklista vid flytt

 • Boka flytthjälp: Bestäm om du ska anlita en flyttfirma eller hyra släp och be familj och vänner om hjälp.
 • Förbered packningen: Skaffa flyttkartonger och börja packa i god tid.
 • Skicka flyttanmälan: Anmäl flytt till Skatteverket.
 • Adressändring och eftersändning: Se till att posten kommer till din nya adress, vill du dessutom ha eftersändning anmäler du det hos Svensk Adressändring AB.
 • Hantera abonnemang och avtal: Överväg att avsluta, flytta eller förnya abonnemang, lån och försäkringar.
 • Organisera flyttstädning: Bestäm om du ska anlita städfirma för flyttstädning eller göra det själv.
 • Strukturera flyttdagen: Förbered allt i förväg för att spara tid och undvika stress på flyttdagen.

Var man kan köpa flyttlådor

Byggvaruhus och onlinebutiker

Du kan hitta flyttlådor på platser som byggvaruhus och online. När du köper flyttlådor, kom ihåg att det är viktigt att välja lådor av hög kvalitet. Billiga lådor kan kollapsa under flytten, vilket kan leda till skador på dina saker.

Med rätt förberedelser och flytthjälpmedel kan du se till att alla dina saker kommer fram till ditt nya hem säkert och i gott skick. Kom ihåg att investera i kvalitetsflyttlådor, använda rätt packmaterial, och ta dig tid att packa dina saker ordentligt.

Lycka till med din flytt!

Förenkla flytten

Flytten kan vara en av de mest stressande händelserna i någons liv. Men med rätt planering och verktyg kan du göra processen mycket enklare och smidigare. Här är några tips för att förenkla din flytt:

 • Börja tidigt: Ju tidigare du börjar packa, desto mindre stressad kommer du att känna när flyttdagen närmar sig.
 • Sortera och rensa: Innan du börjar packa, gå igenom dina saker och bestäm vad du verkligen behöver. Sälj, skänk bort eller släng saker du inte längre vill ha.
 • Märk lådorna: Genom att märka varje låda med dess innehåll och vilket rum den ska till, kommer uppackningen att bli mycket enklare.

Avlasta ryggen med en pirra

En pirra är ett oumbärligt verktyg när det kommer till att transportera tunga föremål. Oavsett om du flyttar, lastar varor i ett lager eller bara behöver förflytta tunga saker hemma, kan en pirra underlätta arbetet avsevärt. Här är några fördelar med att använda en pirra:

 • Effektivitet: Med en pirra kan du flytta flera objekt på en gång, vilket sparar tid jämfört med att bära varje objekt individuellt.
 • Minskad ansträngning: Istället för att lyfta tunga föremål och riskera skador, kan du enkelt lasta dem på en pirra och skjuta dem till önskad plats.
 • Flexibilitet: Många pirror är utformade för att vara lätta att manövrera, vilket gör dem idealiska för trånga utrymmen som korridorer eller hissar.
 • Hållbarhet: De flesta pirror är tillverkade av robusta material som stål eller aluminium, vilket gör dem hållbara och pålitliga även under tung belastning.

Bärsele för flytt

När det kommer till att flytta tunga föremål, kan en bärsele vara en riktig livräddare. Denna typ av sele är speciellt utformad för att hjälpa till att fördela vikten av det objekt du bär, vilket minskar belastningen på ryggen och förhindrar skador. Här är några fördelar med att använda en bärsele vid flytt:

 • Skydd mot skador: Att lyfta tunga föremål utan rätt stöd kan leda till ryggskador. En bärsele hjälper till att fördela vikten jämnt över din överkropp, vilket minskar risken för skador.
 • Ökad bärkapacitet: Med hjälp av en bärsele kan du ofta bära tyngre föremål än du skulle kunna utan sele.
 • Flera händer fria: Eftersom selen hjälper till att stödja vikten av det du bär, kan du ha båda händerna fria för att balansera objektet eller öppna dörrar.
 • Komfort: Många bärselar är vadderade och justerbara, vilket gör dem bekväma att bära även under längre perioder.